Ureczky Balázs a Pániq Instant ügyvezető igazgató és csapata jóvoltából a Restart-Up regisztrált tagjai kaptak egy lehetőséget, hogy csiszoljanak énjükön.

Szabadulj ki a hétköznapokból! – szólt a felhívás.
Nos, a tervezett 60 perc helyett kis csapatunk majdnem 2,5 órán keresztül ismerkedett önmagával, kreatív feladatokon keresztül állítottunk magunknak és egymásnak tükröt. Számomra a legnagyobb kérdés és tanulság saját magam szempontjából az önbizalom és a döntési kompetencia készsége. Csapatos feladatnál a jó(nak tűnő) megoldást háttérbe szorítottam, mellyel ugyan elnyertem a csapattagok „spirit” díját (legsportszerűbb játékos), azonban az adott feladatba hiba csúszott.
Igen, lélekről írtam, hiszen összességében azt tapasztalhattam, hogy a 45+-os generációval nincsen semmi probléma.
Képes tiszta szabályokat alkotni együtt és egyedül, azokat befogadni, önvizsgálatot tartani, gondolkodni, érezni és cselekedni ebben a sorrendben, racionális és érzelmi alapú döntéseket hozni.
Az átélt élmények összegzése röviden?

A hozzáállásunk és a gondolkodásmódunk megváltoztatása elemi érdekünk! E nélkül bizonyosan nincsen kiút!
Emlékezzünk arra, hogy az életben minden szituáció relatív, mindannyian másképpen látjuk a dolgokat. Változás és eltérő látásmód. Ahogy egy klasszikus már korábban megírta: „csak a változás az állandó”!

És jöjjön egy kis pszichológia is a szubjektívem végére.

Fixed vs. Growth Mindset
A feladatunk tehát „egyszerű”. A „maradok annál, amit tudok” felfogásból irány a „Szeretek új dolgokat kitalálni!” felé.
És hogy még melyek a jellemzői ennek a változásnak? Például az, hogy nem írom itt le, hanem Rád bízom / Önre bízom kedves Olvasó, hogy utána néz-e vagy sem!

Iványi Zoltán