Nincs kétség, az X generáció tagjai kíváncsiak, nyitottak, lelkesek, tanulni és változni akarnak

Patai Krisztina

Még a 35 fokos kánikula sem szegte kedvüket, teljes létszámban megjelentek 20-an, pont ahányan bejelentkeztek.

A workshop kezdetén az egyik résztvevő máris pozitív hírrel indított, ugyanis az ajtóban kapott egy telefonhívást és egy konkrét állásajánlatot, amire már 1 hónapja várt. A pozitív energiák megsokszorozódtak a teremben a csoportos feladatok során, amikor is álláskeresési forrásokról és kapcsolatépítési praktikákról ötleteltek.
Nagyon sok kreatív és gondolatébresztő példát, megoldást hallhattak egymástól és mindenkinek lett új meglátása, ötlete, amivel folytathatja az útját. Bár fontos kihangsúlyozni, hogy nagyon széles palettát sorakoztattak fel a résztvevők, hogy hol, milyen fórumokon és módszereken keresztül keresnek új állást, amiből látszik, hogy jól tájékozottak és kreatívak.
Ahogy sejtettük Kittivel, azért mindenkinek nagyobb a kapcsolati hálója, mint amire ő elsőre gondolt és bizony vannak értékes kapcsolatok a tarsolyában mindenkinek, akiket meg lehet még keresni karrier témában is. Azt is láttuk, hogy a LinkedInben is van még tartalék, ott is több funkciót és aktívabb jelenlétet tudnak még sokan kialakítani maguknak.
Az idő repült, a kérdések záporoztak felénk életrajz és interjúzás kapcsán is, ami már önmagában egy külön alkalmat megérne. Ennek részleteit hamarosan publikáljuk.
Néhány visszajelzés és konklúzió a workshop után a résztvevőktől:
  • Motivációt kaptam: nem szabad feladni a keresést, másoknak is hónapokig eltarthat, mire megfelelő állást találnak.
  • Jó volt látni, hogy mások is hasonló problémával küzdenek és nem kell az embernek sajnálnia magát .
  • Legyen az embernek egészséges önbizalma, de egészséges és reális önismerete is.
  • Munkalehetőség van, csak meg kell találni azt az egyet, ami ránk vár.
Egészen biztosan lesz folytatása a workshop sorozatnak, minden egyes alkalommal megbizonyosodunk a felől, hogy szükség van a támogatásunkra és nagyon hamar beépítik a hasznos tippeket a karrier útkeresésükbe a résztvevőink.
Több téma mentén gondolkodunk már és az eddigiektől eltérően, több témában is szeretnénk tovább folytatni a csoportos munkát, további részletek jönnek később.
Patai Krisztina