Mi csak azzal foglalkozunk, amihez értünk

Iványi Zoltán
Iványi Zoltán
Szabó György

Szabó György (46) a McTakarít Betéti Társaság tulajdonosa és ügyvezetője. Pár fős takarító céget vezet, több tucat állandó megrendelővel – néhányuk a kezdetek óta ügyfél. Négy gyermek édesapja. A McTakarít Bt. 2003 óta működik, a munkatársak átlagéletkora 40 feletti. György több évtizedes tapasztalata és tudása ellenére a folyamatos tanulásban hisz. „Tiszta sor!” – mondja. „Nincs fejlődés nélkül boldogulás, a világ megváltozott!”

Mesélj pár szót magadról! Középiskola után mihez fogtál, miért lettél vállalkozó, mit dolgoztál, amíg nem a magad ura lettél?

A középiskola befejezését követően a jó hírnek örvendő, és Magyarországon akkor induló McDonald’s-ben kezdtem dolgozni. Ez 1990 júliusában volt. A bontakozó magyar gazdasági demokrácia egyik első multinacionális cége, addig számomra ismeretlen cégkultúrával, struktúrával, és remek emberekkel. Ez a tapasztalat meghatározta a munkához való hozzáállásomat! Aztán továbbléptem, és az új munkahelyemen precizitásomnak, munkabírásomnak köszönhetően megbecsültek. Elkezdtem élvezni a munkámat, mert megtaláltam a szépséget a takarításban. Ebben az időszakban gyakori volt a foglalkoztatásban az alkalmazotti státusz helyett egyéni vállalkozói szerződéskötés, tehát kénytelen voltam kiváltani a releváns engedélyeket és egyszer csak egyéni vállalkozó lettem.

Első lépések – cégalapítás

Aztán eltelt pár év egyéni vállalkozóként és megalapítottad a McTakarít Betéti Társaságot. Mi volt a legnagyobb kihívás, hogy túléld az első időszakot?

Talpon maradni nehéz volt. A kezdetektől fogva a fő profilunk a társasházak és kisebb irodák takarítása a megrendelő igényei szerint. Ez egyszerre hátrány is és előny is.
Hátrány, mert sok megrendelőt kell kiszolgálni, és ez komoly logisztikai szervezést is igényel. Ugyanakkor rendkívül előnyös is, hiszen nem egy lábon áll a McTakarít Bt., nem egy nagy megrendelőn múlik a létünk!
Talán máig a legnagyobb kihívások egyike a stratégiai tervezés. Látni kell azt, hogy ebben a szakmában milyen folyamatok vannak – például egyre több cég bérel irodát nagy ingatlanokban, irodaházakban, mely önállóan még hiányzik a portfoliónkból.

De talán a legnagyobb kihívás önmagam átprogramozása volt: átállítani a gondolkodásom a vállalkozói létre. Alkalmazottként megteszed a dolgod, kapsz érte fizetést. Vállalkozóként is a maximumot teljesítem, de rajtam múlik, hogy mennyi marad az adózás és cégköltségek után a családomnak. Tudomásul kellett vennem, hogy azért mert én vagyok a cég tulajdonosa, a céges bankszámla nem a magáncéljaimra van!

Már nem egyedül – alkalmazottakkal…

Számomra úgy tűnik, hogy alázatosan teszed a dolgod, és tisztességesen ellátod a feladataidat. Mitől vagy Te sikeres? Sikeresnek tartod magad?

Sikernek tekintem, hogy vannak olyan megbízóink, akik a McTakarít Bt. alapításától fogva mellettem állnak, és megbíznak azzal, hogy biztosítsunk a cégük számára tiszta irodákat.
Sikeres vagyok abban az értelemben, hogy a fejlődésünk organikus. Nem erőltetünk semmit, látjuk a trendeket, de mi hosszú távon gondolkodunk és építkezünk.
A legfőbb siker természetesen az újabb megbízások, ajánlások, jókedvű alkalmazottak.

Elolvasva a honlapon lévő ajánlásokat, úgy tűnik, hogy szeretnek veled együttműködni. Mit gondolsz, mi lehet a fő oka?

Én is megkérdezem néha őket! Többük is a bizalmat emeli ki. A bizalom egy olyan dolog, amelyet nem lehet helyreállítani! Ápolni kell a kapcsolatokat, és tisztelni a partnerünket. Több cég is úgy gondolta, hogy kulcsot ad nekünk az irodájához, üzletéhez a takarítási feladat elvégzéséhez. A megbízhatóságot a mai napig legfőbb erényeink egyikének tudom be. A másik része, hogy nem vállaljuk túl magunkat. Mi csak azzal foglalkozunk, amihez értünk, és amennyit elbírunk. Nem célom a gyors emelkedés, inkább az organikus fejlődés.
Fokozatosan építkezünk, mint például a közösségi médiában. Nem vásárolunk kedvelőket! Új honlapot is azért indítottunk, mert megérett rá a McTakarít Bt. és szeretnénk, ha jó benyomást tennénk a potenciális és már meglévő megbízóinkra!

Közelmúlt és a jelen

Említetted, hogy elkészült az új honlap és a McTakarít és személyesen Te is jelen vagy a közösségi médiában! Miért most? Miért nem eddig?

Már említettem az organikus fejlődést. Egyértelmű, hogy az internet az elsődleges médium. Aki nincsen jelen, annak nehéz munkát kapnia. Ma már senki nem használ telefonkönyvet, hanem rákeres a neten. Nekünk ezt a szükségletet kell kiszolgálni, ezért elindítottuk a mctakarit.hu honlapot, és jelen vagyunk a Facebook-on és a Linked In oldalakon is. Szeretnénk mindegyik fórumon tartalmas anyagokat közölni, és természetesen megmutatni magunkat a világnak.

A McTakarít Bt. munkavállalóinak az átlag életkora 40 feletti. Miért van benned ez a nyitottság az idősebbek, a szeniorok felé?

Jómagam a régi világ gyermeke vagyok. A szocializmusban nőttem fel, önálló életemet a rendszerváltáskor kezdtem élni.
Tudod, én nehezebben találom meg a hangot a nálam 20-25 évvel fiatalabbakkal. Néha azt veszem észre magamon, hogy nem mindig értem, ami például a gyermekeimnek oly természetes. Szó mi szó picit konzervatív vagyok. Ezért dolgozom olyan munkatársakkal, akikkel úgy mond, egy húron pendülünk. Magam is szenior korú vagyok, ezért erőm szerint próbálom támogatni az olyan kezdeményezéseket – mint a Restart-Up program, amely ezért a korosztályért tesz.

Mi fogott meg a Restart-Up programban?

A programban az tetszik a legjobban, hogy az alapítók arra sarkallják az érintett korosztályt, hogy ne a sebeiket nyalogassák, bújjanak elő a csigaházból, ne gondolják magukat szupermennek, hanem tegyenek a saját boldogulásukért. Fejlesszék magukat, egyeztessenek szakemberekkel, nézzék meg a saját részüket abban, hogy miért kényszerülnek ebbe a helyzetbe. Úgy érzékelem, hogy a Restart-Up kezdeményezés ebben újdonság és abban is, hogy megmutatja a korosztály erősségeit és rávilágít és segíti a tagokat a fejlesztendő területeken.

Mit gondolsz, mi a legfőbb előnye a szenior korosztálynak? Miért adtál esélyt egy szenior operatív menedzsernek?

Szeretem ezt a generációt, mert megbízhatóak. Amit megígérnek, azt legjobb tudásuk szerint meg is teszik! Hatalmas előnye a szenioroknak a nyugalom, az átfogó ismeretek, az élettapasztalat. Fontos, hogy előbb gondolkoznak, és csak utána cselekszenek. Mi tudjuk, hogy még akár 20-25 év munkaviszony is állhat ellőttünk. Nekünk tehát minden nap úgy kell felkelnünk, hogy ez a karrierünk újabb meghatározó napja. Mi minden nap újra kezdjük a karrierünk! Különben elveszünk.

És a jövő?

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Szeretnék eljutni oda, hogy kizárólag a szellemi munkára – szervezés, ügyfélkezelés – tudjak teljes munkaidőben koncentrálni. Emellett gondolkodom újabb üzleti lehetőségekben is, nyelvtanulásban és persze megtanulom, hogy mitől is jó nekünk a közösségi média. „Tiszta sor!” – mondja György. „Nincs fejlődés nélkül boldogulás, a világ megváltozott!”

Iványi Zoltán