Mégsem tud mindenki jó önéletrajzot írni?

Nagyon köszönöm a segítséget és a sok tippet! Szívesen viszonzom valamivel, ha ilyesmit felajánlhatok. Általában minden műszaki berendezést tudok javítani, vagy legalább hibát azonosítani, valamint fejlesztésben segíteni. Ha bármi ilyen jellegűben segíthetek, kérlek, szóljál. Köszönöm még egyszer, további szép napot!

– hangzik Szekeres Zita HR szakember mentoráltjának ajánlása.

Zita felajánlotta, hogy a Restart-Up program regisztrált tagjait telefonos/Skype tanácsadással segíti az álláskeresés egyik legfontosabb szakaszában, azaz a jó önéletrajz elkészítésében és az interjúra való felkészülésben.
Mint az eddigi megkeresésekből látszik, sokaknak az igazán ütős önéletrajz elkészítése komoly gondot okoz, mivel önismeret hiányában nem ismerik pontosan a saját képességeiket, erényeiket és lehetséges korlátaikat. Pedig a hatékony és eredményes álláskeresés alappillére az önismeret.
A tapasztalatok szerint néhol a helyesírási és szerkesztési problémák, valamit nem oda illő tartalmak jelentik az éles interjúra való bejutás gátját.

Zita rámutat, hogy mi hiába tudjuk, hogy például akár lakóhelyünk megváltoztatására is készek vagyunk, vagy jól beszélünk egy nyelvet, esetleg projekt munkát is vállalunk ha ezek az információk nem szerepelnek a pályázatunkban.
Sajnos azonban fontos hangsúlyozni, hogy egy tökéletes önéletrajz még csak a beszállókártya. Ahhoz, hogy a szakmai tudásunk szárnyalhasson egy új pozícióban, képesnek kell lennünk eladni magunkat a személyes interjún.
Zita szerint akár fél siker is lehet, ha a felmerülő kérdésekre nyugodtan tudunk válaszolni, valamint készek vagyunk a váratlan helyzetekre is.
Zita külön fontosnak tartja megvizsgálni a motiváció témakörét is, hiszen a HR világában ez kulcsfontosságú.
A térítésmentes szolgáltatás része lehet további ajánlás HR tanácsadók irányába, motivációs levél átnézése, állásportálok és szükséges regisztrációs felületek egyeztetése.
Bátran ajánljuk a Restart-Up program ingyenes szolgáltatását azoknak, akik nem csak várják a hívásokat, hanem tesznek is érte!