Köszönet az önzetlen támogatásért!

Müller Helga

Húsz önkéntes, társadalmi problémákat meglátó és segítő kezet nyújtó coach közreműködésével elindult a 45 év feletti értelmiségiek elhelyezkedését segítő önkéntes közösség, a Restart-Up első egyéni coaching támogatási sorozata.

Folyamatosan érkeznek hozzánk azok a szakemberek, akik önkéntes munkájukkal értékes segítséget nyújtanak a Restart-Up középkorú értelmiségi álláskeresői számára. A továbblépéshez eddig főként csoportos programok keretében tudtunk iránymutatást, ösztönzést adni, önbizalmat fejleszteni, bár nagy sikerrel folynak az önéletrajz-író és próbainterjús egyéni találkozások is.

Nem tudtuk azonban, hogy milyen fába vágjuk a fejszénket, amikor regisztrált tagjaink számára teljes egyéni coaching folyamatot terveztünk. A program meghirdetésekor néhány órán belül ötvenöt tagunk jelezte, hogy élni kíván ezzel az egyedülálló lehetőséggel. Erre az érdeklődésre messze nem voltunk felkészülve, ezért coachok, coaching szervezetek és cégek bevonásával széles körben hirdettük meg: „45 év feletti értelmiségiek elhelyezkedését segítő önkéntes közösségbe ötalkalmas, álláskeresésben, karrier újratervezésben segítő egyéni coachinghoz várunk a problémát és a célokat megértő, elkötelezett önkéntes coachokat”.

A felhívásra nagyon sokan jelentkeztek, így sikerült, amit magunk is nehezen hittünk: húsz önkéntes bevonásával két hét alatt mind az ötvenöt jelentkező coaching folyamata elindult!

Terveink szerint az ősszel hirdetünk újabb hasonló programot. Az érintettek száma hatalmas, így változatlan érdeklődésre számítunk, de most már nem érhet minket meglepetés, mert több coach is jelezte, hogy szívesen folytatja az értékes munkát és azóta is érkeznek az újabb felajánlások.

Így továbbra is kérünk és biztatunk minden társadalmi problémákért felelősséget érző, munkáját mások megsegítésére önzetlenül felajánló szakembert, hogy csatlakozzon hozzánk támogató munkánkban!

Az eredményekről és tapasztalatokról, a coachok benyomásairól és a résztvevők élményeiről a most indult folyamatok lezárásakor beszámolunk.

És álljon itt a lista azokról a coachokról, akiknek jelentkezéséért és önkéntes munkájáért a Restart-Up közösség minden tagja nevében óriási köszönet jár:

Szabó Zsófia

Trázsi Erzsébet
Köszönjük!

Müller Helga