Business Coaching, avagy a karrierfejlesztés eszköze?

Iványi Zoltán
Iványi Zoltán

Előszó: a következő pár hónapban szeretnék egy élménynaplót írni, hogy megosszam azokat a tapasztalatokat, amelyeket egy új tanulási folyamat alatt szerzek – legyenek azok bármely természetűek. Felismertem, hogy nem elég gondolni a célra, hanem tenni is kell érte. Belevágtam és business coach tanuló lettem a Business Coach Kft.-nél.

Gyakorló felső vezetőként mindig is érdekelt az önfejlesztés és a szakmai támogatás lehetősége. Mélyen hittem abban, hogy a vezetés olyan művészet, amelyre egyesek születnek, ugyanakkor megfelelő módszerekkel tanulható is. Bíztam abban is, hogy belőlem jó és támogató vezető válhat. Egy évtizednyi tapasztalattal és a könyvekben olvasott tanácsokkal felvértezve sem éreztem, hogy képes vagyok elég jól felszínre hozni a bennem lévő tudást és érzéseket. Valami mindig hiányzott ahhoz, hogy ösztönösen és harmonikusan legyek igazi vezető. Eddig a pontig!

Mint ismeretes, nemrégiben húsz önkéntes szakember pro bono munkájával elindult a Restart-Up program öt alkalmas, egyéni, karrierfejlesztő coachingja. Két hét alatt 55 coaching folyamat indult el az önkéntes coachok segítségével.

Ahogy észrevettem, hogy milyen lehetőségek nyílhatnak meg a Business Coaching folyamattal, megért bennem az elhatározás, hogy ismét tanulni fogok. Meg kell tanulnom ezt a szakmát! Restart-Up tagként jelentkeztem a nyári képzésre, hogy elérjem a céljaim. Ebben a fantasztikus önkéntes coach csapat egyik tagja, Bincze Bea ACC, és a Business Coach Kft. csapata lesz a segítségemre.

Nagy várakozással tekintek a nyárra. Ugye ti is készen álltok a beszámolókra?

Iványi Zoltán