A Remote Year program résztvevői olyan – többségében amerikai – vállalkozó kedvű emberek, akik magukat a „digitális nomádok” közé sorolva helytől függetlenül képesek megtalálni azokat a megélhetési formákat, melyekben többnyire online megoldásokkal, külső tényezőktől magukat függetlenítve dolgozhatnak.

Most egy hónapot Magyarországon töltve vállalták, hogy szívesen beszélgetnek a Restart-Up közösség tagjaival, megosztják saját munkavállalási tapasztalataikat és talán új ötleteket adnak a lehetőségeket keresőknek.

Angyalffy Zsolt öntötte szavakba élményeit a Philip St. Gelais-vel való beszélgetéséről.

A Nyugatinál találkoztam Phil-lel; a három órás beszélgetés alatt villámgyorsan telt az idő.

Lenyűgözött az, amit mesélt: teljesen különböző emberekkel járja a világot, egész évben úton vannak, a jóga tanártól a webes biznisz mágusokig sok féle talentum van a csapatában. Ő a maga részéről filmeket ír, a forgatókönyvek eladásából él (korábban volt hivatalnok is). Saját maga és azok, akikkel együtt utazik, úgy alakították ki az életüket, hogy helytől függetlenül tudják működtetni a vállalkozásukat. Split-ből érkeztek és Budapest után Lisszabonban lesznek majd a következő héten. Azt hiszem, ez fantasztikus szabadság.

Én azért szerettem volna találkozni Phil-lel, hogy a „megrekedt, paralízises” állapotomra kívülről ránézve, hátha tud valamit mondani egy messziről jött mágus. Jelenleg (lassan két éve) egy önkormányzatnál dolgozom, azonban az egész miliő és a feladat nem igazán nekem való (egy rakás boldogtalanság vagyok). A korábbi életemben (IT / Telekom szektor) nem sikerült visszamennem, mert inkább a fiatalokat keresik…

Több mindennel is szívesen foglalkoznék, illetve több ötletem is van, de eddig nem sikerült elindulnom (pl. sok-sok évig dolgoztam marketing termékmenedzserként, projekteket menedzseltem, illetve kacsingatok a digitális marketing felé, webáruházon is töröm a fejem, táplálkozási tanácsadó oklevelet is szereztem, illetve nagyon szívesen foglalkozom diétákkal, és jógatanári képzésen is részt veszek).

Abban maradtunk, hogy tisztáznom kell magamban, mi az, amit igazán szeretnék; teljesen világos képet kell alkotnom arról, hogy hová akarok eljutni.

Elindulni viszont kicsiben kell. Eddig azért nem léptem, mert “azonnal” egy “tökéletes” és komplex rendszert vizualizáltam és ahhoz kerestem a megoldást. Kicsiben kell kezdeni és fokozatosan építkezni.

Én eddig multiknál dolgoztam. Nem vagyok hozzászokva, hogy egyedül, társak nélkül menjek az úton. Phil szerint nem szabad arra várnom, míg megtalálom a megfelelő társakat. Egyedül is ki kell jelölnöm a célt és el kell indulnom, a többi majd jön, amikor jönnie kell. Pénzt és befektetőt is csak akkor fogok találni, ha lesz már egy elindított gépezetem.

Phil sok olyan vállalkozásról mesélt, amelyek a csapatában működnek és sikeresen fejlődnek, ami inspirálóan hatott rám.

És még egy fontos dolog: olyan emberrel találkoztam, aki szereti, amit csinál. Nem a pénz rabságában él, 50 felett van és boldogságot sugároz.

Köszönöm még egyszer!!!

Zsolt